Het gezicht achter... Le Trend

Wie ben je en wat is je zaak?

Wij zijn Eline en Maxine, twee zussen, die samen de (on-en offline) winkel ‘LE TREND’ uitbaten in Kortrijk. afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak?

We zijn een 4-tal jaar geleden gestart met een webshop, we deden toen alles puur online. Ikzelf (Eline) studeerde toen nog voor mijn Master in Brussel en Maxine was ondertussen al full-time aan de slag bij een cosmeticamerk. De webshop is er eigenlijk deels gekomen als ‘leuke extra job’.

We organiseerden regelmatig events met modeshows en pop-up winkels in West-Vlaanderen om zo onze ‘online’ klanten toch ook eens op een ‘offline’ manier te leren kennen. Klanten vonden dat persoonlijk contact wel leuk, ze konden ook de kleding voelen en meteen passen. Logischerwijs kregen we nadien meer en meer de vraag van onze klanten om dan toch een permanente fysieke winkel te openen.

Eerlijk gezegd was dit nooit de bedoeling want we geloofden sterk in het ‘online’ verhaal, maar na wat wikken en wegen hebben we uiteindelijk de juiste keuze gemaakt. We waren op slag verliefd op ons winkelpand in de Korte Steenstraat en hebben eigenlijk meteen het contract getekend. Zelf onze ouders waren hiervan nog niet op de hoogte haha lacht. In onze winkel vind je zowel dameskledij, maar ook accessoires. Daarnaast brachten we vorig jaar ook een eigen Belgisch kledingmerk uit: Gisèle The Label. Het merk is uiteraard in onze eigen winkel te koop, maar wordt ook verkocht in andere kledingwinkels in West- en Oost-Vlaanderen. afbeelding

Wat is je favoriete item in je eigen zaak? En waarom?

Oei dat is een moeilijke vraag. Uiteraard staan we 100% achter alle items die we in onze zaak verkopen, maar als we echt een keuze moeten maken kiezen we toch voor ons eigen kleding merk.

We ontwerpen de kleding volledig zelf, kiezen alle stoffen zelf etc. dus je kan het eigenlijk een beetje zien als een weerspiegeling van ons imago. De collecties zijn altijd tijdloos en duurzaam aangezien we eigenlijk niet meedoen met de huidige modetrends.

Het is voor ons belangrijk dat je de items kan door dragen, ongeacht welk seizoen of welk jaar het is. Duurzaamheid en de kwaliteit van de stoffen is voor ons heel belangrijk. afbeelding

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Kortrijk vind je een aanrader?

Naast mode zijn we uiteraard ook helemaal gek op alles wat met beauty en lifestyle te maken heeft (het is een cliché, we weten het lacht), maar we gaan allebei heel graag naar Parfumeries Gutmann, de persoonlijke service is er top en ook het aanbod die ze hebben aan producten is zalig.

Daarnaast gaan we ook altijd super graag iets gaan eten of drinken in Het Paleitje. Het is daar altijd super gezellig!

Ontdek hier meer over Follie en Koffie of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Cadeaubon Kortrijk